תכניות העשרה
מרכז הפעילויות - אליפלט
מרכז הפעילויות של עמותת אליפלט פותח את שעריו בשעות אחר-הצהריים ומזמין את ילדי שכונת שפירא בתל אביב, להגיע למרחב המוגן שהוקם עבורם. הילדים מתכנסים במרכז ומקבלים ארוחה חמה ומזינה, מבלים ולומדים עם מתנדבים, ונהנים ממגוון פעילויות וחוגים. כל אחד יכול להתפתח, להרחיב אופקים, לבטא את עצמו וללמוד מיומנויות חדשות.
תכנית חבק, מרכזי הטניס והחינוך בישראל
תכנית המעצימה ילדים ונוער בסיכון באמצעות הטניס ובשילוב פעילות חינוכית וספורטיבית ומסייעת בחינוך הילדים למשמעת, בהקניית ביטחון עצמי וכישורי חיים אשר יסייעו להם לגדול להיות אנשים אחראיים ועצמאיים.
"אני חלק מפעילות פרויקט אורנשטיין. אני מבשלת לילדים, מכינה להם, יושבת איתם ואוכלת איתם. לאט לאט כמות הילדים הלכה וגדלה. יש ימים שאנחנו לא מכירים את הילדים והם פשוט באים ובאים וזה מחמם את הלב."
שיר, מבשלת בתוכנית "חבק" מרכז הטניס בתל אביב- יפו.
חלמית
במועדון חלמית, הממוקם בשכונת עמידר בעיר בת ים, נערכות פעילויות למבוגרים ולילדים עבור ישראלים עולים יוצאי אתיופיה. פרויקט אורנשטיין מספק מוצרי מזון המשמשים להכנת ארוחות בריאות במסגרת הפעילויות במועדון.
פעילות המבוגרים מתקיימת בשעות הבוקר במסגרתה נערכות הרצאות בנושאים שונים כאשר הדגש הוא על אורח חיים בריא, ונושאים שונים הקשורים בהוויה הישראלית ובמטבח המקומי, כמו כן מתקיימים חוגי העשרה בנושאים כלליים.
בתום הפעילות, מתכנסים המבוגרים לארוחה משותפת המורכבת ממוצרים בריאים ומזינים.
בגינה קטנה הצמודה למועדון מגדלים צמחי מאכל שונים, חלקם צמחי מאכל שמקורם באתיופיה וחלקם צמחים אופייניים לישראל, אותם למדו להכיר במסגרת לימודיהם על המזון.
אחר הצהריים, מתכנסים הילדים במועדון, מכינים שיעורי בית ומשתתפים בפעילויות העשרה מגוונות ומארוחת ערב בריאה ומזינה.
אתלטי הסמטה
מועדון אתלטיקה זה הנו מועדון מקצועי הפועל ללא מטרות רווח והוקם כפרויקט חברתי שמטרתו העצמת נערות ונערים משכונות מוחלשות באמצעות פעילות ספורטיבית מקצועית בתחום האתלטיקה הקלה. במועדון מתאמנים נערות ונערים בגילאי 10-18.
בני הנוער זוכים במדליות ומגיעים להשגים בינלאומיים ולייצוג ישראל בתחרויות בינלאומיות.
תיאטרון לקידום נוער בסיכון
במרכז אניס שביפו ד', לוקחים בני הנוער חלק ביצירת תיאטרון חברתי פעיל, הכולל לימודי משחק, הפקה, סאונד ותאורה, איפור ועיצוב תפאורה ותלבושות.
מטרת הפעילות היא בין השאר ליצור דיאלוג בין התרבויות דרך נקודת המבט והחוויות של בני הנוער כיהודים, כמוסלמים, כבני מהגרים או כבני עובדים זרים וכל זאת דרך התיאטרון.
"הדבר הראשון שהילדים עושים כשהם מגיעים, הם מתיישבים ואוכלים.
לא רק שיש פה את האספקט האומנותי שנותן כוח ותשוקה לחיים, יש פה את האספקט הטיפולי שמפנה לגורם הנכון ועכשיו יש פה את האספקט התזונתי שנותן להם כוח פיזי, כוח להמשיך וליצור".
גל הורביץ, מנהלת אומנותית עמותת "קול הנוער יפו".
"פה זה כמו בית. דואגים שיהיה לך נוח . כמו בבית כשאתה נכנס הביתה ויש לך אוכל, גם כאן , תמיד יש אוכל" אריאל, תלמיד.
"לפני שהיה אוכל כל אחד היה בחבורה שלו. עכשיו כשיש אוכל על שולחן אחד, כולם אוכלים יחד ועל הדרך גם מדברים יחד, וזה יותר מגבש." נור, תלמידה.
מועדוני נוער
במרכזי הנוער בבת ים ובאור יהודה מופעלות תוכניות חינוכיות וחברתיות :הכנה לקראת גיוס, הכוונה וייעוץ משפטי, חוגי מוזיקה ותיאטרון, קורסי בישול, מרחבי למידה, שיעורי עזר ועוד.
בני הנוער שותפים בהכנת ארוחות הערב שהפכו לחלק בלתי נפרד מההוויה במרכזים.
"יש מענה שלם היום לנערים, גם את החברתי, גם את הריגשי בזכות הקשר עם הצוות והמקום, והיום גם את נושא ההזנה."
שני, מנהלת מרכז חממה בת ים.